Metaal Techniek Apeldoorn

Bekijk het overzicht

Metaal Techniek Apeldoorn, kortweg MTA, houdt zich bezig met vrijwel alle vormen van metaalbewerking. MTA beschikt over een werkplaats van 800 vierkante meter. Hier fabriceren ze, met behulp van een modern machinepark, alle soorten constructie- en plaatwerk: van klein tot groot in de meest denkbare materialen zoals RVS, aluminium en staal of combinaties daarvan.

 Bij de vestiging van MTA op haar huidige locatie, heeft MTA een melding gedaan in het kader van het Activiteitenbesluit. Omdat het bedrijfspand van MTA op het geluidgezoneerde industrieterrein Brouwersmolen ligt, vroeg de gemeente bij de melding om een akoestisch onderzoek.

 Sain milieuadvies heeft dit akoestisch onderzoek uitgevoerd. Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft de gemeente vervolgens maatwerkvoorschriften opgesteld. Een van de voorschriften is, dat er geluidsreducerende maatregelen aan een maatgevende geluidsbron moeten worden getroffen. MTA heeft als maatregel een geluiddempend rooster geplaatst. Uit een geluidsmeting achteraf blijkt, dat het geluiddempende effect van het rooster ruimschoots voldoende is om aan de gestelde maatwerkvoorschriften te voldoen.